Izvršite registraciju!Brzo,besplatno i u jednom potezu-Semberija online tim...
Modran-Semberija online
Септембар 03, 2010, 13:01 *
Добродошли, Гост. Молим вас пријавите се или се региструјте.

Пријавите се корисничким именом, лозинком и дужином сесије

Вести:

Почетна   Помоћ ДОЗИРАНЕ СТРАНЕ Chat Пријављивање Регистрација  
Странице: 1   Иди доле
  Штампај  
Аутор Тема: Zanimljiva pisma i pismeni sastavi  (Прочитано 4951 пута) : 5

0 чланова и 2 гостију прегледају ову тему.
avram
Moderator
академик

Оцјени моје дискусије: 35
Ван мреже Ван мреже

Mood:

Way of Life: Christianity
Поруке: 4937

Активност на форуму
12%

Бог и Српство

modrancom@hotmail.com
« Одговор #4 послато: Новембар 16, 2009, 09:09 »

Uh divno,mala ilustracija>
{alt}
Zanimljiva pisma i pismeni sastavi

Сачувана
Pahuljica
нови члан
*

Оцјени моје дискусије: 0
Ван мреже Ван мреже

Mood:

Поруке: 2

Активност на форуму
0%

« Одговор #3 послато: Новембар 15, 2009, 13:01 »

Grmi...seva...Munje su tog jutra razvaljivale nebo svojim opakim krikovima...Voz je krenuo...ti u njemu...odnosi te..nestaje... i iza svega ostaje samo belicasti trag dima lokomotive i zvuk koji se gubi u daljini... Pitam se sta osecam?Sta zelim?Sta mogu? Pitam se zasto su mi emocije rastrzane,i zasto su mi osecanja pomesana kao mastilo i voda...Pitam se da li mi nedostajes ili ces mi nedostajati kada zidovi mojih praznih soba pocnu dozivati tvoje ime...Pitam se da li ce krenuti bujica ruznih reci iz mene,upucene masinovodji koji se bas sad setio da ne zakasni...bas sada kad to odlazis...A tako sam zelela da voz kasni,da te jos malo gledam kako stojis na kisi i gledas me tvojim snenim okicama... Pitam se...zasto bas sada pada kisa? Ne volim vozove...previse me podsecaju na rastanke...a nekad sam ih toliko volela... A kisa i dalje pada... Pitao si me za suze...Ne,nisu to suze...to je samo od vetra..samo od tog vetra koji te odnosi od mene... Hrabri ne placu,zar ne? A mozda je ipak bo;je sto kisa pada... Rekao si mi: Ti se ljubis kao andjeo... Ne znam..oduvek sam se pitala kako se ljube andjeli.Ali sada mi to nije vazno,jer...Ljubim tebe-odgovorila sam.

Сачувана
Лаконога
мислилац

Оцјени моје дискусије: 11
Ван мреже Ван мреже

Mood:

Поруке: 1141

Активност на форуму
0%

Lakonoga

« Одговор #2 послато: Април 28, 2009, 12:12 »

Dnevnik iseljenika iz Kanade

Preporucljivo je procitati ovo u vecem drustvu, na glas, sa teskim bosanskim akcentom!

12.avg.
Uselili smo se u našu novu kuću u Kanadi. Tako sam uzbuđen. Ovde je tako lepo. Planine su prekrasne.Jedva čekam da ih vidim prekrivene snegom.

14. okt
Kanada. To je najlepša zemlja na svetu. Lišće je poprimilo sve one divne nijanse žute i narandžaste boje. Vozio sam kroz prirodu i video par jelena. Tako su graciozni. To su najlepše životinje na svetu. Ovo mora da je raj. Volim Kanadu.

11. nov.
Dan sećanja (Kanadski državni praznik). Lov na jelene će početi uskoro. Ne mogu da zamislim da neko može ubiti tako divnu životinju. Nadam se da će uskoro sneg. Tako je divno.

2. dec.
Noćas je pao prvi sneg. Ustao sam i video sve prekriveno belim pokrivačem. Izgleda kao najlepša razglednica. Izašli smo napolje, očistili stepenište i prilazni put a onda se grudvali (ja pobedio). Kada je prošla grtalica morali smo ponovo da očistimo kapiju. Koja divna zemlja. Volim Kanadu.

12. dec.
Noćas opet sneg. Opet proÅ¡la grtalica i zatrpala kapiju.  Ovde je zaista prekrasno.

19. dec.
Noćas opet sneg. Nisam mogao izvesti auto da idem na posao. Ovde je zaista divno samo sam malo umoran od lopatanja. Opet jebena grtalica.

22. dec.
Ovo belo govno opet padalo celu noć. Dobio žuljeve od lopatanja i leđa me bole. Ovaj majmun sa grtalicom kao da se krije iza ćoška i samo čeka da očistimo kapiju. Šupak.

25. dec.
Srećan jebeni i usrani Božić. Još malo usranog snega. Ako mi ikad padne šaka ovaj peder što vozi grtalicu, ubiću ga. Mater im jebem što ne posipaju više soli po putu pa da se pre otopi.

27. dec.
Noćas opet sneg. Ne izlazim već tri dana sem što čistim sneg kad god prođe grtalica. Ne mogu nigde ići, auto se zaglavio u brdu snega ispred kapije a i hladno je. Kažu da će noćas pasti novih 30 cm tih govana.

28. dec.
Prognoza je bila loša. Palo je pola metra. Ako ovako nastavi neće se otopiti do leta. Grtalica se zaglavila i taj šupak došao kod mene da traži lopatu. Rekao sam mu da sam već slomio šest lopata čisteci ta govna sa vrata što ih je on nabio i zamalo da sam mu je razbio o glavu.

4. jan.
Najzad sam izašao iz kuće. Otišao do prodavnice da kupim nešto hrane i kad sam se vraćao udario kolima jelena. 3.000 dolara štete na kolima. Te jebene nemani trebaju biti ubijene. Svugde ih ima. Što ih lovci ne pobiše jesenas...

3. maj.
Odvezao sam kola kod mehaničara. Neverovatno koliko su zarđala od jebene soli što je posipaju svuda.

10. maj.
Selim se na Floridu. Nemogu da zamisli kako neko normalan može živeti u toj jebenoj Kanadi.

12. maj.
Stigli smo na Floridu. Uselili smo se u novu kuću tako je velika i lepa i ima sav konfor... naravno i pool. Kako je ovde samo toplo i prijatno. Već sam zaboravio usranu Kanadu. Mnogo volim Floridu

20. maj.
Ovde su ljudi neverovatno dobri i uvek se smeju. Stvarno je Florida interesantna a ima i puno interesantnih životinja. Baš fino toplo. U ovoj nedelji sam se prigrejao od one usrane Kanade. Puno volim Floridu.

12. jun.
Već smo mesec dana tu i vreme je uvek toplo ali vlažno. Dobro da u kući imamo klimu. Sused mi je pričao kako u jednom restoranu u blizini služe dobrog frikovanog aligatora. Kako mogu ljudi da jedu te divne životinje, koje potiču još iz doba dinosaurusa. To ne mogu nikako razumeti. Videli smo puno toga na Floridi, neverovatno je dopadljiva. Najviše te volim, Florido!!

30. jun.
Odkada smo došli vreme se skoro nije menjalo. Uvek toplo a sada i pomalo suviše vlažno. Ali klima uređaj u kući i u kolima rade odlično. Noću nam jedino pomalo smetaju komarci, kojih ima i u ovo doba godine. Upoznao sam još neke susede. Stvarno su ljudi na Floridi dobronamerni.

18. jul.
Neverovatna vrućina i skoro 100% vlaga. Za vikend idemo na obalu. Nadam se lepom provodu.

20. jul.
Kakva noć. Žena je u hotelu slučajno ostavila otvoren prozor. Zamalo da me živog pojedu ti odvratni komarci. Kad smo hteli da se vratimo kući neko nam je ukrao kola. I tako smo se vozili 100 milja taksijem. Crnac taksista uvek se samo smeškao. Imao sam utisak da je on ukrao kola. Bogme ima kriminala na Floridi.

21. jul.
Posle vraćanja kući, opet taksijem na posao. Pa ja kao da radim samo za crnačke taksiste. U firmi, šef mi je rekao, da se ne smeškam dovoljno, ali kako da glupanu objasnim da nisam sklopio oka od onih jebenih komaraca a ukradenih kola se nisam ni setio. Neverovatna vrućina.

30. jul.
Vrućinski talas je na maximumu, a nama je u kući crkla klima. I još ovi vampirski komarci. Jedino me spase izjutra jedno kupanje u poolu... da preživim. Kad sam hteo da se bacim u pool vidim u njnemu aligatora od 3 metra!! Još mi je samo ta pičkarija trebala. Brzo zovem 911 da upitam šta treba da radim. Oni kažu da ga pustim na miru i da će on sam otići odakle je i došao. Poludeću.

31. jul.
Već ujutro neverovatna vrućina. Na poslu sam opet kao prebijen. Onaj misko od šefa mi prebacuje da se uopšte ne smejem i da to nije dobro za konzumente. Jebo aligator i njega i njegove konzumente.

1. avg.
Kakva vrućina. Već drugi dan bez klime što znači i bez spavanja. Sve ća da izgori, samo komaraca ima sve više. Onaj mrgan od 3 metra kao da je u mom poolu kampirao. Kažem celu priču susedua a on se samo smeška baš kao i uvek. Pička li mu lepa materina.

2. avg.
Jedva dočeka, da mi dođu popraviti tu kurcevu klimu. A onaj niger umesto klime sredi mi cerku. Policija kaze da treba biti pazljiv, a da crnca verovatno nece moci uhvatiti jer su i onako svi isti. Vrucina kao da smo u paklu. Jebem ti Floridu.

12. avg.
Ne mozete da zamislite tu vrucinu. Ovde smo jos uvek, kao u paklu. A otkad smo dosli vreme je isto. Sef me izbacio iz firme, sa osmehom na licu, sa objasnjenjem da su se konzumenti pobunili jer se nisam dovoljno smeskao. E tako, ostadoh bez posla. Na putu udjem u kafanu da se propijem. Svi se meni i mojoj prici samo smeju, a narocito onaj policajac koji me je nakon toga uhvati pijanog i trazi da mu platim 3.000 USD. Majku im jebem, mrzim Floridu, prokleta bila!!

13. avg.
Petak 13. Boze, kakva vrucina. Vracam se kuci iz cuze, bez kola, bez posla i bez para. Mrzim taksiste. Svi beze sa osmehom na licu, a usput mi kazu da dolazi uragan Mitch(tornado). Legnem u kucu u kojoj jos uvek ne radi klima, da malo razmislim o svemu. Od jednom neverovatan vetar zapara vazduh i kuca nema vise krova, jos minut dva i nema vise kuce. Vetar sve poleze. Nemam vise nista, samo je onaj aligator ostao u poolu. Sto ga nisu poklopali u onom restoranu... Susedi se vracaju i sa osmehom na licu kazu da imam srecu da sam preziveo Mitcha. Opet je vrucina k'o pre,a ja bez svega, mrzim Floridu. Selim se odavde. Gde... ovog puta necu da vam kazem...

Сачувана
avram
Moderator
академик

Оцјени моје дискусије: 35
Ван мреже Ван мреже

Mood:

Поруке: 4937

Активност на форуму
12%

Бог и Српство

modrancom@hotmail.com
« Одговор #1 послато: Март 12, 2009, 07:07 »

Čitam ovo pismo i zamišljam sebe u Nišu 1988 godine,niti mobilnog,niti djevojke,desetara nije zanimalo kada idem u WC  a za ručak smo imali stvarno tri jela a toliko je tak komunizam bio loš.Lijepa i duhovita priča,tj. pismo.

Сачувана
Лаконога
мислилац

Оцјени моје дискусије: 11
Ван мреже Ван мреже

Mood:

Поруке: 1141

Активност на форуму
0%

Lakonoga

« послато: Март 08, 2009, 13:01 »

Draga mamo,
Eve resi da se javim sa jedno pismo, kad vec ne mogu da se resim da dodjem da te obidjem. Ja sam dobro, samo mi
je malo vrucina, ali izdrzavam. A kako si ti? Kako bata, kako tata, kako teta?

Ja se ovde dobro snalazim, desetar mi je dobar covek i pusta nas da idemo u WC kad mi pozelimo, a ne kad on kaze. Drustvo je
dobro, i ja pokusavam sa svima da budem dobar. Pre neki dan smo jednom Miladinu sipali penu za brijanje u usi zato sto je
mnogo hrkao dok je spavao. On spava ko top i nije se probudio iako smo sipali svu penu za brjanje sto smo je nasli u nasu
spavaonu. Razbudio se tek kad smo mu na usta stavili sundjer natopljen sa toplu vodu da misli da je picka. Za tu ideju smo
svi zahvalni Ziki iz Svilajnca, znas onaj mali plavi momak sto spava ispod mene, a smrdu mu noge pa ja ne mogu da spavam.
Sutradan su svi iz nase spavaone kopali rovove po najvecem suncu za kaznu sto se nismo lepo obrijali. To je jedino sto
zameram onom nasem desetaru jer nismo mi bili krivi sto se nismo obrijali nego je bio kriv Miladin na koga smo potrosili svu
penu za brijanje a nismo ga probudili, serem mu se u usta seljacka!

Pre neki dan sam bio na strazu i mozete svi da budete ponosni na vasega vojnika jer za vreme moje smene niko nije smeo da
napadne kasarnu!

Moram da se pohvalim da sam dobio priznanje od pukovnika. Da, da, od pukovnika!!! Kaze da za 30 godina, koliko je on u toj
kasarni, nijednom nije video tako dobro izglancan klozet kao onog dana kada je moje zaduzenje bilo da ga cistim.

Hranu ne morate da mi saljete, ovde je sasvim dobro, svaki put imamo bar po tri razlicita jela za rucak: pasulj, kupus i
leba. Neki put cak imamo i crni luka za salatu.

Posaljte mi samo malo vise para sledeci put, naso sam devojku pa treba svaki put da kupujem ono za kontrakciju. To za
kontrakciju sluzi da ona ne zatrudni. Znam da bi ti, mamo, tela unuce, al ja ramisljam da jos nije vreme za unuce, treba ja
prvo se zaposlim pa onda. Nego, jeste vi vidli za taj poso u Zelezaru preko onog nasem tecu iz Selevac? Ako mi obezbedite
poso pre neg sto se vrnem iz vojsku mozda ja dovedem tu moju devojku odavde u Salinac. Da znas samo kaka je lepa, ima celo
selo da se osvrce za njom kad je budem doveo. Zove se Milanka i iz dobru je familiju, otac joj je domacin covek, bas ko i
nas Milojko. Imadu tri ektara zemlje i dva obora, jedan di im stoju svinje za klanje, a u drugi su im krmace sa mali prajci.
Imadu i dve krave i konja za oranje. A ona jedinica tatina, pola od toga joj ide u miraz odma, a pola kad joj umru otac i
matera … Al nece da je da za men ako nemam poso u drzavnu firmu. Pa mi zato vi sredite to za Zelezaru, ako treba i
platite – ima se isplati …

E da, jos nesto, zamal da zaboravim. Kupite mi jedan od oni telefoni, mobilni, znas oni sto moz da nosis di oces. Al mi
kupite da bude sto manji i sto vise da kosta jer je sad taka moda. Samo vi to men kupite i posaljte, a ja cu ovdi da pitam
nekog da mi pokaze kako ja da se javim i kako da zovem pa ne mora vise da ti pisem pisma, nego moz da se lepo cujemo. Taman
ce da ustedimo i pare za postanske marke.

Mnogo pozdrava za celu familiju od vaseg Acu!

Сачувана
VizioShop.com - prodavnica majica - zarada na internetu
Странице: 1   Иди горе
  Штампај  

Пребаци се на:  

Free counter and web stats
Покреће MySQL Покреће PHP Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006, Simple Machines LLC Исправан XHTML 1.0! Исправан CSS!
Страница је направљена за 0.919 секунди са 37 упита.