Лаконога
мислилац

Оцјени моје дискусије: 11
Ван мреже
Mood:
Way of Life: Christianity
Активност на форуму
Lakonoga
|
 |
« послато: Март 08, 2009, 13:01 » |
|
Draga mamo, Eve resi da se javim sa jedno pismo, kad vec ne mogu da se resim da dodjem da te obidjem. Ja sam dobro, samo mi je malo vrucina, ali izdrzavam. A kako si ti? Kako bata, kako tata, kako teta?
Ja se ovde dobro snalazim, desetar mi je dobar covek i pusta nas da idemo u WC kad mi pozelimo, a ne kad on kaze. Drustvo je dobro, i ja pokusavam sa svima da budem dobar. Pre neki dan smo jednom Miladinu sipali penu za brijanje u usi zato sto je mnogo hrkao dok je spavao. On spava ko top i nije se probudio iako smo sipali svu penu za brjanje sto smo je nasli u nasu spavaonu. Razbudio se tek kad smo mu na usta stavili sundjer natopljen sa toplu vodu da misli da je picka. Za tu ideju smo svi zahvalni Ziki iz Svilajnca, znas onaj mali plavi momak sto spava ispod mene, a smrdu mu noge pa ja ne mogu da spavam. Sutradan su svi iz nase spavaone kopali rovove po najvecem suncu za kaznu sto se nismo lepo obrijali. To je jedino sto zameram onom nasem desetaru jer nismo mi bili krivi sto se nismo obrijali nego je bio kriv Miladin na koga smo potrosili svu penu za brijanje a nismo ga probudili, serem mu se u usta seljacka!
Pre neki dan sam bio na strazu i mozete svi da budete ponosni na vasega vojnika jer za vreme moje smene niko nije smeo da napadne kasarnu!
Moram da se pohvalim da sam dobio priznanje od pukovnika. Da, da, od pukovnika!!! Kaze da za 30 godina, koliko je on u toj kasarni, nijednom nije video tako dobro izglancan klozet kao onog dana kada je moje zaduzenje bilo da ga cistim.
Hranu ne morate da mi saljete, ovde je sasvim dobro, svaki put imamo bar po tri razlicita jela za rucak: pasulj, kupus i leba. Neki put cak imamo i crni luka za salatu.
Posaljte mi samo malo vise para sledeci put, naso sam devojku pa treba svaki put da kupujem ono za kontrakciju. To za kontrakciju sluzi da ona ne zatrudni. Znam da bi ti, mamo, tela unuce, al ja ramisljam da jos nije vreme za unuce, treba ja prvo se zaposlim pa onda. Nego, jeste vi vidli za taj poso u Zelezaru preko onog nasem tecu iz Selevac? Ako mi obezbedite poso pre neg sto se vrnem iz vojsku mozda ja dovedem tu moju devojku odavde u Salinac. Da znas samo kaka je lepa, ima celo selo da se osvrce za njom kad je budem doveo. Zove se Milanka i iz dobru je familiju, otac joj je domacin covek, bas ko i nas Milojko. Imadu tri ektara zemlje i dva obora, jedan di im stoju svinje za klanje, a u drugi su im krmace sa mali prajci. Imadu i dve krave i konja za oranje. A ona jedinica tatina, pola od toga joj ide u miraz odma, a pola kad joj umru otac i matera … Al nece da je da za men ako nemam poso u drzavnu firmu. Pa mi zato vi sredite to za Zelezaru, ako treba i platite – ima se isplati …
E da, jos nesto, zamal da zaboravim. Kupite mi jedan od oni telefoni, mobilni, znas oni sto moz da nosis di oces. Al mi kupite da bude sto manji i sto vise da kosta jer je sad taka moda. Samo vi to men kupite i posaljte, a ja cu ovdi da pitam nekog da mi pokaze kako ja da se javim i kako da zovem pa ne mora vise da ti pisem pisma, nego moz da se lepo cujemo. Taman ce da ustedimo i pare za postanske marke.
Mnogo pozdrava za celu familiju od vaseg Acu!
|